Royal Dance Blog

Hírek, tippek, tanácsok tőlünk neked

A bachata mint social dance

Image
social dance lényege, hogy a táncosok olyan tudásra, vezetés- és követéstechnikára tesznek szert, mely lehetővé teszi, hogy a bachata partikon akár ismeretlen partnerrel is táncoljanak. Az adott pillanatban megszülető, improvizációra épülő táncélmény adja a műfaj sajátos és magával ragadó jellegét.

A tánc célja, hogy létrejöjjön az a különleges kapcsolat a két táncos között, mely egymás és a tánc szabályrendszerének elfogadásán alapszik. Az egymás iránti tisztelet és kölcsönös figyelem élvezetessé és különlegessé teszi a pillanatot, így lehet a táncélmény egyedi és minden partnerrel más és más.
A socialdancer igyekszik a lehető leginkább összhangba kerülni a zenével és a partnerével. „Kihallja” a zenében rejlő váltásokat és ritmikai játékokat, a lassítást és gyorsítást, melyet a visszaad a táncában és figurakészletében egyaránt.

A Royal Dance Studióban pontosan ezt az elvet valljuk a kurzusok során is. A tanfolyamaink anyaga 100% partiorientált oktatási metódusra épül. Célunk, hogy a táncosok megtanuljanak figyelni a partnerükre tánc közben, és elsajátítsák azokat a technikai alapokat, melyek elengedhetetlenek a sikeres improvizációhoz.

A tanfolyamainkon nem koreográfiákat tanítunk, hanem az egyes figurákon keresztül elsajátíthatod azokat a szabályrendszereket, melyek lehetővé teszik férfi esetében a sikeres vezetést, hölgyek oldaláról pedig a sikeres követést.
Image

Lépj velünk kapcsolatba

ROYAL DANCE STUDIO, BUDAPEST

  • Központi +36 20 5454 200
    Elérhető: 09:00-19:00
    Ha nem érsz utol minket, visszahívunk!

  • E-mail: info@royaldance.hu

© Copyright Royal Dance Studio Hungary