Royal Dance Blog

Hírek, tippek, tanácsok tőlünk neked

A bachata zene

A bachata zene sok fejlődésen és változáson ment keresztül az évek során. Az autentikus bachata zene hangszerei az acordeón, a bongó dob, ritmus-kanál, gitár, maracas. 
Mint azt a bachata eredete című blogbejegyzésünkben is olvashattad, a bachata a 20. században már ismert volt a Dominikai Köztársaságban.
A legelső bachatát lejegyző dokumentumok 1922-1927 közötti évekből származnak.

1955-ben Reamón Emilio Jiménez már rendszeresen játszott bachatát.
1961-ben Pacini Hernandez úgy definiálta a bachatát, mint egy népszerű zenét, amelynek a bázisa maga a latin-amerikai életérzés.
Image
Jose Manuel Calderon nevéhez fűződik az első bachata felvétel 1962-ből,
melyet Santo Domingoban rögzítettek.
A bachata szaggatott ritmusú, 4/4-es ütemű, minden 4. ütésre egy hangsúlyozott ütéssel. 1989-ben a zseniális dominikai Juan Luis Guerra, a legelső lemezén bemutatott dalaival véglegesen modernizálta és valóságosan forradalmasította a bachatát.

A 2000-es évektől a bachata egyre népszerűbbé válása igazi csillagokat emelt a latin zenei világba. A bachata műfajában feltűnő művészek hatalmas népszerűségre tettek szert, igazi sztárokká váltak, dalaikat sok ezer rajongó hallgatja szerte a világon.
Image
Juan Luis Guerra
Image
Prince Royce
Image
Romeo Santos
Ha kíváncsi vagy a legújabb slágerekre, amelyek a táncoló közönség jelenlegi kedvencei,
hallgasd meg a fenti videóra kattintva DJ Roy legújabb válogatását!(A blogbejegyzés elkészítéséhez B. Bíró Zoltán Tánc-Zene-Hangszer történet c. könyvének bachata szócikkét használtuk fel.
B.Bíró Zoltán, Tánc-Zene-Hangszer történet. Afrikától az Ibériai-félszigeten át a Dél-Amerikai kontinensig, Pallas Kiadó, Gyöngyös, 2005, 145.)

Lépj velünk kapcsolatba

ROYAL DANCE STUDIO, BUDAPEST

  • Központi +36 20 5454 200
    Elérhető: 09:00-19:00
    Ha nem érsz utol minket, visszahívunk!

  • E-mail: info@royaldance.hu

© Copyright Royal Dance Studio Hungary