Royal Dance Blog

Hírek, tippek, tanácsok tőlünk neked

International Bachata Day a Royal Dance képviseletében

A Royal Dance Studiot az a megtiszteltetés érte, hogy idén mi képviselhetjük Magyarországot az International Bachata Day események között! Ezen a napon világszerte a bachata zenét és táncot ünneplik, melyet idén a Royal Dance Studio csapata hoz el Nektek hazánkba!
Ez a kezdeményezés 2012-ben indult útnak az olaszországi Milánó városából Marcelo Benetti vezetésével, és célja, hogy népszerűsítse a bachata zenét és táncot szerte a világon, emellett pedig elmélyítse a társadalmi és kulturális felelősségvállalás fontosságát.

Ennek megfelelően a táncos eseményekhez egy jótékonysági projekt is társul, mely keretein belül egy helyi szervezetet támogatunk adományunkkal.
A bachata viágnapja - Royal Dance Studio
Az International Bachata Day események minden évben május 30-án vagy, ehhez a dátumhoz közel kerülnek megrendezésre, ugyanis Jose Manuel Calderon 1962-ben ezen a napon rögzítette a legelső bachata felvételt a Radiotelevision Dominicana stúdióban. Azóta a bachata műfaja hatalmas ismertségre tett szert a világon. Rengeteg esemény, koncert, tánctanfolyam, sok-sok élmény és örömteli pillanat fűződik ehhez a műfajhoz.
Zenészek és táncosok határok nélkül, akiket mind a bachata szeretete és szenvedélye köt össze!
A Royal Dance csapata rendhagyó módon két nagyszabású bachata hétvégével kapcsolódik be az International Bachata Day események forgatagába.

Először Budapesten, május 18-án szombaton a kezdő táncosokat várjuk, akik most szeretnének megismerkedni ezzel a műfajjal, 19-én vasárnap pedig a gyakorlottabb táncosok képezhetik tovább magukat: ezen a napon a középhaladó szintű figurákkal és tánctechnikákkal foglalkozunk majd. Mindkét nap 3x70 perces workshopokon várjuk a táncolni vágyókat, melyet egy hangulatos bachata partyval zárunk majd.
A bachata világnapja - Royal Dance Studio


A második helyszín pedig egészen Szombathelyig röpít el minket, amikor is a helyi, valamint a környékbeli táncosok június 1-jén és 2-án találkozhatnak a Royal Dance Studio csapatával! Itt is 3x70 perc bachata oktatással várjuk mindkét nap azokat, akik szeretnék megtanulni a bachata tánc alapjait és igazán jó hangulatban vágynak a minőségi táncoktatásra. (Bővebb információk az eseményekről hamarosan!)
Az International Bachata Day események egyik fontos alapelve, hogy a bachata népszerűsítése mellett különleges jótékonysági projekt is kapcsolódjon az eseményhez.
Stúdiónk már régóta figyelemmel kíséri a Piros Orr Bohócdoktorok munkáját. A tánc ereje révén pontosan tudjuk, hogy a nevetés, a humor és a jókedv milyen gyógyír a léleknek, a segítségével enyhíthető a félelem, a fájdalom és a szomorúság.

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány tudományos és művészeti ismeretekre alapozva képez ki bohócdoktorokat, akik beteg gyerekeket és időseket látogatnak a kórházakban, valamint idősek otthonában. A bohócdoktorok vidámságot és gondtalanságot hoznak a kórházakba és a megteremtett barátságos légkör által segítik a gyógyulást.
Ezt a törekvést szeretné támogatni a Royal Dance Studio, így eseményünk során a Bohócdoktorok számára gyűjtünk adományt, melyet 50 000 Ft-tal alapoz meg a Royal Dance csapat. Reményeink szerint minél több tanítványunk és workshop résztvevőnk csatlakozik hozzánk lehetőségeihez mérten, hiszen tudjuk, hogy sok kicsi, sokra megy!

További információk eseményeinkről és az adományozásról hamarosan!

Lépj velünk kapcsolatba

ROYAL DANCE STUDIO, BUDAPEST

  • Központi +36 20 5454 200
    Elérhető: 09:00-19:00
    Ha nem érsz utol minket, visszahívunk!

  • E-mail: info@royaldance.hu

© Copyright Royal Dance Studio Hungary